Γύθειο-Σπάρτη-Μυστράς

Η εκδρομή σας ξεκινάει από το λιμάνι του Γυθείου  όπου και θα σας περιμένει ο οδηγός σας κρατώντας ταμπέλα με το όνομά σας και ο ξεναγός σας (εφόσον θέλετε να έχετε ξεναγό).

Το Γύθειο είναι ιστορική κωμόπολη και λιμάνι που βρίσκεται στη νότια Πελοπόννησο κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα. Έπειτα από 1ωρα και 20 λεπτά φτάνουμε στη Σπάρτη και βλέπουμε από κοντά το άγαλμα του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, κάνοντας  στάση για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε και πηγαίνουμε στη ερειπωμένη βυζαντινή πόλη του Μυστρά. Να είστε προετοιμασμένοι για   περπάτημα σε ένα απότομο μονοπάτι φτιαγμένο από πέτρα. Θα δείτε σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες με υπέροχες τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά δάπεδα. Θα δείτε επίσης πολλά θεμέλια των σπιτιών όπου κατοικούσαν οι ευγενείς και τα παλάτια που είναι υπό αναστήλωση.

Αν ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι παραπάνω από 4 ώρες μπορείτε να γευματίσετε σε κάποιο γραφικό χωριό της περιοχής ή και μέσα στην πόλη της Σπάρτης. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της ελιάς όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις πρώτες μαρτυρίες για την παρουσία της ελιάς και την παραγωγή του λαδιού στον ελλαδικό χώρο, σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, 50.000-60.000 ετών από τη Σαντορίνη (τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδεντρου στην Ελλάδα) και οτιδήποτε  αφορά την ελιά και το λάδι.

Ήμαστε δίπλα σας ό,τι και αν χρειαστείτε! Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μαζί την εκδρομή που θέλετε εσείς.

gytheio-strigas-1
mystras-1-strigas

Γύθειο

Ταξιδέψτε στο Γύθειο.

Περισσότερα

Μυστράς

Ταξιδέψτε στον Μυστράς.

Περισσότερα

Σπάρτη

Ταξιδέψτε στην Σπάρτη.

Περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΑΞΙΔΙΑ
ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ
 26250 33517
  693 6605328
Call Now Button